Schütt: ”Var vi gået i mål ved topmærket, havde vi taget medalje”

World Cup-stævnet i Hyeres blev et gennembrud for søstrene Schütt
Den seneste uge har de tre Horsens-besætninger sejlet årets tredje World Cup-stævne i den sydfranske by Hyeres. Ugen bød hovedsageligt på mellem- og hård vind, og det viste sig især at passe Schütt-pigerne godt. De kvalificerer sig til deres første World Cup-Medal Race og ender samlet 8. Teamets hidtil bedste præstation sammen.

Og det er særligt første del af kapsejladserne, der lykkes rigtigt godt.
”Var vi gået i mål ved første topmærke, havde vi taget en medalje ved det her stævne. Vores starter og først kryds er verdensklasse, så det er lænserne (når vinden kommer bagfra, red.), vi skal arbejde på, fortæller pigerne, der ser frem til at bruge maj måned på træning hjemme i Danmark med de andre danske 49er FX-besætninger og landstræneren Peter Hansen.

Et uheld kommer sjældent alene
For Nacra 17-besætningen med Anette og reservegasten Nicolaj bød stævnet på en del grej-nedbrud, og målsætningen om en plads i feltets bedste halvdel lykkedes ikke denne gang. Det blev til et flænget storsejl samt et knækket bovspryd og deraf fem udgåede sejladser.
Der er dog opmuntring at hente hos Anette; særligt efter stævnets tredje dag, hvor de efter en bogstaveligt talt langsom start på stævnet fik fart i båden, så de kunne følge med resten af feltet. Det udnytter de til fulde og vinder en af sejladserne i det 40 både store sølvfelt.

Holder højt bundniveau
Anne-Marie har hidtil præsteret topresultater til alle årets stævner, men denne gang falder marginalerne ikke ud til hendes fordel. Hun misser Medal Race med blot tre point og slutter samlet som nummer 11.

”Jeg er ikke kommet godt ud af starthullerne ved det her stævne, så de fleste sejladser var et kapløb med tiden om at hente flest mulige både banen rundt. Derfor mangler jeg topplaceringer, fortæller Radial-sejleren, der nu skal hjem og træne starter.

Resultater fra stævnet kan ses på: http://swc.ffvoile.com

 

Hjælp Horsens til OL

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

BAnner_anne-Julie-og-Maiken

Vi skriver om vore aktiviteter, resultater og samarbejde
med støtter og sponsorer.

Tilmeld dig her